Professionella foto- och konsttryck

Ett gicléetryck är en högkvalitativ reproduktion av ett konstverk eller fotografi som produceras med avancerad bläckstråleteknik på arkivbeständiga konstpapper. Idag återfinns denna typ av konsttryck på gallerier och museer världen över och har blivit synonymt med enastående kvalitet och hållbarhet.
Giclée

Giclée

Hos Dexter har vi över 30 års erfarenhet av tryckproduktion. Vi använder marknadens senaste utrustning från Epson med 12-färgers pigmentbläck och en noggrant utvald selektion av konstpapper.

Våra gicléetryck är idealiska för konstverk och fotografier som produceras i begränsad upplaga.
Med vår tekniska expertis och erfarenhet arbetar vi tillsammans med dig för att förverkliga din vision.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

Print Storlek
Pappersrulle bredd: 254 mm – 1 118 mm
Lösa ark bredd: 210 mm – 1 118 mm

Skrivarupplösning
2400 x 1200 DPI

Bläckteknik
UltraChrome®
Pro-bläckuppsättning i 12 färger med K3 + orange, grönt och lila

Fine Art Cotton

Textured Natural

En grängad yta på ett kallpressat och bomullsbaserat konstpapper som återger rätt färger, toner och detaljer samt skyddar dem under många år framöver. Detta pappers naturliga vita lämpar sig särskilt för bevarande i museikvalitet.

STORLEK

A4 / A3 / A2 / Rulle upp till 44” bredd

VIKT

300 g/m²

FINISH

Matt

PAPPERSTON

Naturvit

TEXTUR

Cold press / Strukturerad yta

Fine Art Cotton

Textured Bright

Detta strukturerade papper påminner om traditionella watercolour-papper. Ett syrafritt, kallpressat, bomullsbaserat arkiveringspapper som med tillförlitlighet reproducerar färger, toner och detaljer med enastående livslängd.

STORLEK

A4 / A3 / A2 / rulle upp till 44” bredd

VIKT

300 g/m²

FINISH

Matt

PAPPERSTON

Ljus vit

TEXTUR

Cold press / Strukturerad yta

Fine Art Cotton

Smooth Bright

Detta förstklassiga, släta, bomullsbaserade konstpapper  använder fantastiska råmaterial i syfte att på ett verklighetstroget sätt framställa färger, toner och detaljer – och säkra dem under många år framöver. 

STORLEK

A4 / A3 / A2 / rulle upp till 44” bredd

VIKT

300 g/m²

FINISH

Matt

PAPPERSTON

Ljus vit

TEXTUR

Hot press / Slät yta

Fine Art Cotton

Smooth Natural

Fine Art Cotton Smooth Natural är ett Fine Art-papper på 300 gram.  Detta matta syrafria papper har en mjuk yta och är tillverkat i 100 % bomull. Detta papper är lite gulaktigt och ser mycket naturligt ut.

STORLEK

A4 / A3 / A2 / rulle upp till 44” bredd

VIKT

300 g/m²

FINISH

Matt

PAPPERSTON

Naturvit

TEXTUR

Hot press / Slät yta

Traditional Photo Paper

Högkvalitativt barytpapper som ger exceptionell återgivning av färg och svartvita foton. Detta medium erbjuder djupa svarta toner, fina tongraderingar och resultat med enastående livslängd. Fiberbasen ger en hållbar yta, ett jämnt färgdjup och en mjuk glans. 

STORLEK

Ark: A4, A3, A2
Rulle upp till 44” bredd

VIKT

Ark 330 g/m²
Rulle 300 g/m²

FINISH

Blankt / Glossy

PAPPERSTON

Ljus vit

TEXTUR

Satinerad

Att välja rätt papper

Papperstyper skiljer sig i struktur och färgton. Därför är det viktigt att välja rätt media för ditt specifika verk. Hos Dexter får du den rådgivning du behöver för att göra rätt val. Dexters sortiment av fine art papper är noga utvalt för att möta de höga kraven hos professionella konstnärer, illustratörer och fotografer som efterfrågar arkivbeständig media med ett heltäckande urval av yttextur och papperstoner, samtliga testade för optimal bildåtergivning och livslängd.

Fine art papper är till skillnad från vanligt papper tillverkat av bomull och är fritt från kemikalier såsom blekningsmedel och syror, vilket garanterar en livslängd på upp till 200 år under ideala förhållanden. Ytan är specifikt behandlad för att på bästa sätt kunna mottaga pigmentbläcket som möjliggör för detaljrika reproduktioner med exceptionell finish.

Hos Dexter finner du ett heltäckande utbud av papper från Epson. Då vi arbetar med Epson Surecolor P9500 i vår produktion säkerställs en mycket hög standard då dessa papperstyper är framtagna just för att prestera optimala resultat tillsammans med de skrivarhuvuden och bläcktyper vi använder oss av. Detta innebär dock inte att du som kund är låst till just detta sortiment. Om du har specifika önskemål för en annan papperstyp från tex Hahnemühle, Harman eller Canson så tar vi självfallet hem dessa.